DOCENTEN

KLAARTJE HALLET

Ik ben Klaartje, mama van Seb.

Creatieve ziel, warm, eerlijk, hooggevoelig en met een missie om iets te betekenen in de wereld. Daarnaast ook kleuterleidster, fotograaf en dierenliefhebber (in het bijzonder de paarden dan). Onder het motto leren doe je nooit genoeg haalde ik na mijn onderwijsdiploma ook een diploma als schoonheidsspecialiste, volgde ik avondschool tot fotograaf en voltooide ik een opleiding ivm hechtingsproblematieken bij Esther Groenewegen. 

Ik groeide op tussen de paarden en de voorbije jaren verdiepte ik mij in het bitloos natuurlijk paardrijden en volgde een instructeuropleiding bij Jossy Reynvoet. 


Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen op een natuurlijke manier te leren paardrijden en om daarin te slagen ontwikkelde ik deze opleiding. Om zo anderen te inspireren en ze mijn kennis mee te geven, zodat de waaier aan lesgevers uitbreid.

MIET JORIS

Ik ben Miet Joris, mama van 2 prachtige en inspirerende dochters. Ik ben orthopedagoog en begeleid kinderen en ouders zowel individueel als in groep bij Studio Tevree. Hier organiseer ik ook opleidingen en trainingen voor iedereen die interesse heeft in opvoeden, zelfvertrouwen en welbevinden.

Tevens ben ik bezielster en zaakvoerster van Happiness Kinderyoga.

Kinderen leren in hun kracht staan via beweging en ontspanning is wat ik het liefst van alles doe! Wobbelyoga, ouder-kindyoga, kleuteryoga, kinderyoga, tieneryoga, relax-ateliers, theekransjes, je vindt het allemaal bij Happiness Kinderyoga. 


Tijdens het natuurlijk paardrijden voelt je paard nog meer alles: of je gespannen bent, of je met je gedachten elders bent, hoe jij je voelt, … daarom is het zo belangrijk dat jullie kinderen leren om voor je aan de slag gaat met paarden even connectie te maken met hun lichaam.


Vandaag de dag zien we dat heel wat kinderen ‘in hun hoofd zitten’ en dat maakt dat ze de connectie met hun lichaam kwijt zijn.

Het waardevolle aan kinderyoga is kinderen weer bewust maken van hun lichaam, van hun grenzen en van hun kracht.

En dat is waarom ik het zo fijn vind dat ik jullie in deze opleiding mag leren hoe je met enkele basisprincipes uit de kinderyoga aan de slag kan wanneer je gaat natuurlijk paardrijden met kinderen.ANNELIES SOMERS

Ik ben Annelies, mama van twee dochters. Ik ben schoolpsycholoog en heb intussen 15 jaar ervaring in het onderwijs. Enkele jaren geleden kwam ik in aanraking met Verbindende Communicatie omdat ik op zoek was naar andere manieren om met onze dochters om te gaan. En toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar. 


Met mijn zaak Alive help ik mensen in het onderwijs op weg naar meer afstemming en verbinding: met zichzelf en met leerlingen, collega’s, ouders, enz. Ik droom van onderwijs waarin álle partners ten volle zichzelf kunnen zijn. Waar iedereen vanuit z’n volle potentieel kan leven. Waar iedereen zich thuis kan voelen. 


In deze opleiding laat ik jullie gedurende één dag kennismaken met de basisprincipes van Verbindende Communicatie, het gedachtegoed ontwikkeld door Marshall Rosenberg. We staan stil bij de manier waarop we onszelf kunnen beïnvloeden en van daaruit ook écht verbinding kunnen maken met de kinderen en jongeren. Ik kijk er alvast naar uit jullie te ontmoeten!

SHARI VAN DURME

Ik ben Shari Van Durme. Clickertrainer en juf in hart en nieren en binnen Equilis kan ik deze twee passies combineren.

Aan de hand van clickertraining help ik jou en je paard met verschillende doelen.


De lessen kunnen verschillende onderwerpen hebben, maar er zijn enkele dingen die centraal staan en steeds terug komen: positiviteit, plezier en ontspanning. Of we nu probleemgedrag aanpakken of vrijheidsdressuroefeningen aanleren. Dit zijn drie van mijn kernwaarden. Zowel binnen paardentraining als in het dagelijkse leven. 


Omdat de toekomst aan de basis ligt.